Wat zijn de verschillen in Europese en Aziatische kunststromingen?

Aanleiding voor het schrijven van deze tekst

Nadat ik laatst een tekst las over Europese en Aziatische kunststromingen was ik erg benieuwd naar de verschillen van de twee genoemden kunststromingen, daarom heb ik deze tekst geschreven!ook omdat het mij interessant leek om te kijken of mijn verwachtingen overeen komen met de werkelijkheid.Lees hieronder dus gauw verder want het is een zeer interessante tekst!

Aziatische Kunst

Magisch realisme

Als eerste heb ik gekeken naar de overeenkomsten tussen het magisch realisme in beide kunststromingen. Bij de Europese kunststromingen ben ik erachter gekomen dat er in veel schilderijen meer werkelijkheid word gebruikt dan echt absurdisme dit komt misschien omdat de kunstvorm met het magische realisme er nog niet zo actief is in Europa. In Azië is magisch realisme wel aan de orde van de dag en dat betaal zich ook uit in de kunst. Want in de meeste gevallen zien de Aziatische er veel absurder en creatiever uit dan bij de Europese kunst.een aanrader voor de kunst uit Europa is Angela Carter.

Fantastisch realisme

Bij het fantastische realisme zien we iets meer verschuivingen in creativiteit. Toch blijven de Aziaten met creatievere en bovennatuurlijke kunst komen, de Europese kunststromingen maken toch ook veel contact met het bovennatuurlijke dit zien we vandaag de dag vooral terug in katholieke kerken. Bij het fantastisch realisme zien we wel dat de europeanen een veel groter kaliber aan kunst hebben dan de aziaten. een aanrader voor deze kunst is naar mijn mening Rudolf Hausner.

Beeldende kunst

Bij de beeldend kunst zien we dat de Aziaten een enorm scala hebben aan beelden etc.
ook in Europa zien we met de kerkelijke beelden een groot assortiment. de beeldende kunst uit Azië is vooral boeddha, de beelden die we hier in Europa vooral kennen zijn de beelden uit de oudheid. de Aziatische beeldende kunst is verrassend een stuk jonger dan de Europese kunst mede omdat vroeger in Azië deze kunstvorm niet als kunst werd ervaren.