Wat je nog niet wist over Londen als kunststad

Heb je zin in een stedentrip, maar weet je nog niet waarheen? Ben je soms iemand die houdt van een beetje cultuur snuiven? Draag je musea een warm hart toe? Dan is het misschien leuk om Londen aan te doen. Het is niet heel erg bekend, maar Londen in een echte kunststad.

Londen. Cultuurstad

Je zou er zelf misschien niet opgekomen zijn, maar Londen is een echte cultuurstad. Er zijn minstens 200 musea te vinden. Dus voor de echte kunstliefhebber is Londen een waar paradijs. Er zijn twee musea die je echt niet mag overslaan dat is de National Gallery en het Tate Modern, maar er is nog veel meer te bezichtigen in Londen.
National Gallery ligt aan het wereldberoemde Trafalgar Square (heb je die ook gelijk gezien). Enkel het gebouw is al indrukwekkend en het bekijken waard. Het museum heeft een ontzettende grote collectie van de periode 1200 tot 1900. Je kunt hier werken van o.a. Leonardo da Vinci, Rembrandt van Rijn en Claude Monet zien.
Tate Modern ligt aan de oever van de Thames. Sinds 2000 is dit het belangrijkste Britse museum. Het is een museum waar je vooral Moderne kunst kan bekijken.

Veel andere kunstgebouwen in Londen

De wereldberoemde Big Ben, als je in Londen bent moet je daar minstens even langs gelopen zijn toch? Verder kun je daar het Palace of Westminster of de wat bekendere naam Houses of parlement bekijken. De gebouwen in Londen zijn allemaal rijk van decoraties voorzien dat is al een kunst wat het bekijken waard is. Het Natural History Museum herbergt een van de grootste verzamelingen natuurhistorische collectie van de wereld. Voor kinderen maar ook voor volwassenen is daar veel te zien en te beleven.

De achtertuin van Buckingham Palace

Het is misschien niet gelijk kunst, maar even uitwaaien in St James Park. Dit is de achtertuin van het Buckingham Palace, dus kun je die ook meteen beter bekijken. Het St James park wordt bevolkt door eekhoorntjes die het tot hun speelterrein hebben gemaakt. Zo tussen alle drukte door, is het hier dus heerlijk op adem komen. En kun je even lekker genieten van de natuur om je heen.