Top 5 meest inspirerende product designs

Designer producten en kunst liggen dicht bij elkaar. De kunst zet je aan tot denken en de product design is de basis voor de functionaliteit.

Er worden over de hele wereld de mooiste, leukste en raarste producten ontworpen.
Ik heb een top vijf samengesteld met uitingen waar je om kunt lachen, over kunt nadenken of misschien zelfs wel een traantje bij weg kunt pinken.

Op plek 5

De labels van de wijnflessen werken met optische illusie. Als je goed kijkt zie je op de label een druppel staan. De opening in het label en de inhoud van de fles geeft het effect van een druppel. Geniaal.

Frank Zweegers - Wijnlabel illusie
Shefa Profusion Wine

Op plek 4

Deze bijzondere fiets is een ontwerp van de Zuid Koreaanse designer Eungi Kim. Het project draagt de naam ‘horsey. De basis is een BMX crossfiets met daarop een rvs metale vorm van een paard. De halfpipe op of over heuvels crossen kan denk ik pijnlijke gevolgen hebben. Gewoon een rondje door het park op een zonnige dag is wellicht een beter idee. Leuk concept.

Frank Zweegers - Paard BMX

Op plek 3

De zelfklevende memo’s kon wel een nieuwe vorm krijgen vonden zij bij het Japanse bedrijf D-Bros. Het resultaat was een memo in de vorm van fruit. Erg creatief en ook nog makkelijk te gebruiken. De “memoblokken”, als je ze zo mag noemen zijn te verkrijgen in appel-en peervorm. Dit keer mag je ze vergelijken. Bij aanschaf komt het memofruit in originele fruit bescherm foam. Ik ben benieuwd of het papier ook eetbaar is…

Frank Zweegers - Fruit memo

Op plek 2

Bertha, for your coat is gemaakt door de Nederlandse designer Jennifer de Jonge. Een simpel maar effectief idee. Drie harken leunend tegen elkaar vormt, als één geheel de ideale kapstok.

Frank Zweegers - Bertha, for your coat

Op plek 1

Op plek 1 de spookstoel. Een geniaal en functioneel ontwerp. De stoel is gemaakt van 4mm dikke doorzichtig polyester. Doordat de stoel transparant is past de stoel in verschillende omgevingen. Ook buiten. Elke stoel is handgemaakt en door het productieproces heeft geen enkel exemplaar dezelfde vormen.

Frank Zweegers - Spook Stoel
Valentina GW – Ghost chair
http://www.valentinagw.com/