Tips om Goedkoop Kunst te Kopen

Dat ik van kunst houd is wel duidelijk geworden door mijn blog. Daarnaast ben ik een levendig verzamelaar van kunst. Ik houd vooral van de fine arts. De detaillistische impressionisme. Maar mijn portemonnee is niet altijd even dik. Daarom heb in de loop van de jaren manieren gevonden om voordelig kunst te verzamelen. Deze wil dit keer met jullie delen. Ik geef natuurlijk niet alles prijs. Maar je komt een heel eind.

Tip 1. Webshop

Ga op internet opzoek naar kunst webshops. Er zijn namelijk in Nederland en vooral in het buitenland leuke webshops te vinden die hoge kwaliteit kunst verkopen voor een schappelijke prijs. Er zijn altijd opkomende kunstenaars die hun werken op het net zetten om extra aandacht te krijgen en er wat geld mee te verdienen. Het kost wat tijd, maar dat verdient zich dubbel en dwars terug in no-time.

Tip 2. Studenten exposities

Ga opzoek naar kunststudies en bekijk waar en wanneer er een algemene expositie plaatst vind. Tijdens zulke een exposities ben ik erg mooie kunststukken en dito talentvolle kunstenaars tegen gekomen. Een goudmijntje.

Tip 3. Rommelmarkt

Juist op de plaatselijke oubollige vlooienmarkt kom je vaak die juweeltjes tegen die je waardeert als je ze in het juiste perspectief ziet. Kunst van kunstenaars uit lang vervlogen tijden tegen redelijke prijzen. Ga een keer en langs en wie weet…

Tip 4. Tweedehands winkel

In de tweedehands winkel tref je altijd bergen aan van oude platen, stereotorens, speelgoed en televisie’s. Maar soms zit er wel een leuk stukje kunst bij. Achterin in de winkel kun je zomaar een mooi kunstvoorwerp tegenkomen. Wie niet waagt, wie niet wint.