Limited Editions Verkopen

Een gelimiteerd aantal printen kunnen je kunstwerken aantrekkelijker maken voor kopers. Prints een nummer geven geeft kunsthandelaren en geïnteresseerden het gevoel dat zij iets speciaals aanschaffen die maar weinig mensen hebben. Niet alle gelimiteerde prints gaan omhoog in waarde. Maar als je wel een van de gelukkige kunstenaars bent waar het originele kunstwerk in waarde van omhoog gaat kun je er ook op rekenen dat je gelimiteerde prints ook in waarde stijgen.

Het mooie aan een gelimiteerd aantal prints maken niet een hels karwei is. Elke kunstschilder kan het doen. Je hebt slechts nodig

● Scanner

● Archief papier

● Een beschermhoes

 

Waarde Bepalen

 

Kies een reëel bedrag dat je voor één print wilt ontvangen. Bereken hoeveel printen je kunt verkopen. Aan de hand van het aantal kun je een bedrag berekenen. In het algemeen is het zo dat hoe minder het aantal prints, hoe hoger de prijs. En vice versa.

 

Scannen

 

Scan je kunstwerk met een computer scanner. Zorg dat de CMYK modus aan staat gevinkt. Gebruik het meest hoogst mogelijke resolutie. De DPI (punten per inch) moet op zijn minst 1200 op staan. Sla het bestand op als TIFF. Dit comprimeert niet de scan zodat de natuurlijke resolutie blijft behouden. Zorg wel dat je harddisk flink wat ruimte heeft. TIFF scans vragen om flink wat ruimte. Als je schilderij te groot is kun je het beste bij een copyshop langs om het kunstwerk te laten scannen.

 

Printen

 

Print je kunst printen uit op papier met een matte finish. Gebruik een hoogkwaliteit printer die consistent is met het printen van kleur. Als je printen van je kunstwerken groter zijn dan een A4 raad ik het aan om ze door een professionele printer te laten afdrukken. Dan weet je zeker dat het resultaat goed is. Vergeet jouw gelimiteerde editie niet van een handtekening te voorzien.

 

Verkopen

 

Je kunt de printen op verschillende manieren verkopen. Op je eigen website bijvoorbeeld. Maar wat ik gemerkt heb bij vrienden is dat kunstbeurzen toch het beste werken. Mensen kunnen het werk zien en meteen mee naar huis nemen. Kondig altijd aan op je website op welke kunstbeurs je staat. Dan kunnen je bewonderaars je makkelijk vinden.