Kunst Waarderen

Soms is het lastig om kunst te waarderen. Dan bedoel ik het niet het financiële aspect, maar het houden van en het liefhebben van kunst.Vooral het waarderen van moderne kunst is lastig. Het ziet er uit alsof je neefje of dochtertje van drie het heeft gemaakt.

 

Hetzelfde geldt voor een arthouse film. Random wat shots. Rare twisten, zwart/wit en kleur door elkaar.

 

Waarom vinden sommige mensen het aantrekkelijk? Waarom kan zo een simpele jongen als Frank Zweegers het waarderen? Met de volgende punten kun jij ook binnenkort kunst in al zijn vormen waarderen en er over mee discussiëren.

 

Expositie

 

Bezoek eens een aantal expositie. Ga samen met een kritische vriend of vriendin. Kritisch in de zin van, dat hij het maar rommel vind. Flauwekul.

 

Als je zo een avond bezoekt doe je nieuwe indrukken heb. Krijg je automatisch discussies die leiden tot gesprekken over kunst. Waarom iets wel of niet mooi is. Om een goede argumenten aan te dragen moet je wel goed kijken naar kunst.

 

 

Frank Zweegers - Art portrait collage
bron Wikimedia

 

 

Online

 

Online is ook veel kunst te vinden. Je kunt als als eerste door een aantal websites surfen en kijken wat jouw het beste bevalt. Wat vind je mooi? Als je een stroming of kunstenaar hebt gevonden, kun je daar meer over opzoeken. Eventueel kun je boeken over de kunstenaar kopen of zelfs zeefdrukken/posters.

 

Dit zijn websites waarop je kunst kunt vinden:

 

http://www.artnewsblog.com
http:/www.devianart.com
http://www.bergerfoundation.ch/index.html

 

Hoe gek het ook klinkt. Maar door je te verdiepen in één kunstenaar groeit je liefde voor kunst in het algemeen mee.