Internationale verbazing voor vliegende dooie kat

Hoe je de aandacht van de wereld op je vestigt? Kunstenaar Bart Jansen weet dat wel. Na een koekoeksklok met dooie koekoek, bouwde hij van zijn aangereden kat een helikopter. Die haalde wereldwijd de nieuwsrubrieken.

 

Creatief met kat

 

Kat Orville overleed afgelopen jaar na een auto-ongeluk. Bart Jansen vond het zonde om niets met het velletje te doen, en bouwde als hobby-taxidermist annex helikoptermonteur een motortje in het dode huisdier.

Op de laatste dag van de KunstRAI, maakte de kat zijn eerste openbare vlucht. Dat was geen onverdeeld succes; de motor bleek te zwaar voor de propellertjes en de kat kwam daardoor nauwelijks van de grond.

 

Frank Zweegers - Vliegende kat
www.bartjansen.tv

 

 

Kattenpiloot Jansen liet echter meteen weten een sterkere motor in te gaan bouwen die Orville voldoende liftkracht zal geven. Waarschijnlijk zal de Orville binnenkort dus langere vluchten gaan maken.

 

Minder blij met kattenkunst

 

Niet iedereen kan de dode-kattenkunst waarderen. De Partij voor de Dieren er direct schande van. In de internationale media wordt er vooral met verbazing verslag gedaan. De Los Angeles Times opent haar artikel met: “We hebben heel wat gekke dingen gezien op het internet, maar een op afstand bestuurbare vliegende dode kat, is misschien wel het vreemdste tot nu toe.”