Frank Zweegers Art

De bijzonderste kunst van Frank Zweegers Art!

 

Sinds ik dit blog bijhoud, is er heel wat bijzondere kunst voorbijgekomen. Op deze pagina de top-5 aan kunst, met name omdat het gemaakt werd van de vreemdste materialen!

 

5. Pompoen

 

In maart schreef ik in mijn blog over Ray Villafane, die gezichten in pompoenen snijdt. Maar niet zomaar gezichten! De pompoenen van Roy zijn écht kunst. En met zijn bijzondere materiaal verdient hij absoluut een plek in deze top 5!

 

 

4. Plakband

 

Het bijzonderste dat ik ooit deed met plakband, was proberen er mijn tanden mee schoon te plakken. Ik kan je vertellen: dat werkt niet. Wat wel werkt, zijn de tape-kunstwerken van het collectief Numen/For Use. Wat zij maken van plakband is zo indrukwekkend, dat je er even stil van wordt. Ze verdienden plaats vier in deze top 5!

 

 

3. Dode kat

 

Even bijzonder als luguber… Op 3: de dode-katten-tas van Matilde Simonsen. Kunst die felle meningen oproept en daarmee een functie heeft, of je het er nu mee eens bent of niet. In mijn blogpost meer kunstenaars die dieren gebruikten. Of misbruikten?

 

 

2. Kauwgom

 

Het is een leuke activiteit voor een puberfeestje, voor als de goede roddels op zijn, en iedereen al geprobeerd heeft aan zijn elleboog te likken: wie maakt het leukste poppetje van kauwgom? Het kan in je mond, of erbuiten, maar meestal wordt het een grote plakkerige puinhoop. Maar niet als je Maurizio Savini uitnodigt voor het feest. Die heeft namelijk bewezen dat het beregoed beeldhouwen is, met kauwgom!

 

 

Tromgeroffel….

 

Is het kunst als het plakt, je erover kunt uitglijden, of het op je brood kunt smeren? Het Boijmans van Beuningen vond van wel, en stelde dit jaar Wim T. Schipper’s vloer (opnieuw) ten toon. Een vloer van…?

 

1. Pindakaas!

 

De vloer die Schippers ontwierp is met stip het mafste kunstwerk dat op mijn blog voorbij is gekomen. Met deze pindakaasvloer besluiten we dus deze top vijf!

 

De geschiedenis van dit werk lees je in mijn post van januari!