Figuren tekenen om uit te werken in Adobe Illustrator

In dit artikel ga ik dieper in op het tekenen van figuren om in Adobe Illustrator uit te werken. Dit is een professionele oefening die ook geschikt voor beginners met aspiraties.

Tekenen

Als je een tekening gaat maken die je later op de computer wilt uitwerken is het belangrijk om bij het tekenen rekening hiermee te houden. Teken de lijntjes niet te dun en breng niet al te veel detail in de tekening. De reden hiervoor is dat de scanner deze niet oppakt en het uiteindelijk niet lekker werkt in Illustrator.

De onderstaande afbeelding is een goed voorbeeld van een tekening die geschikt is om uit te werken op de computer.

Frank Zweegers - BlinkyBill
bron: anastasiia-ku.com

Importeren

Scan je tekening en importeer de scan in Adobe Illustrator door in het menu Place te drukken. De afbeelding komt nu op het werkblad waarna je aan de slag kunt met bewerken.

De tekening bestaat natuurlijk uit verschillende delen die je andere kleuren kunt geven. De grenzen kun je aangeven door verschillende vlakken en lijnen te trekken met de Pen tool. Het icoon van de Pen Tool zie je hieronder staan.

Frank Zweegers - Pen vector

bron: 123rf.com

Kleuren

Een goed idee is om bij het inkleuren van de vlakjes/delen een swatch set te gebruiken. Dit is een groep van kleuren die goed bij elkaar passen en je tekening er professioneel uit laten zien.

Je kunt nu de vlakken nu gaan invullen met de gewenste kleuren.

Veel succes met het maken van je eigen digitale art!