Ezel

Een schildersezel is een belangrijke accessoire als het op kunstschilderen aankomt. Het moet op de juiste hoogte worden ingesteld zodat het lichtinval optimaal is.

Ook tussen schildersezels zitten verschillen. Klein of juist groot. Korte poten of lange poten.

Welke schildersezel past bij jou? In het onderstaande overzicht ontdek je welke schildersezel er bij jouw schildersstijl passen.

H-Frame schildersezel

De H-frame is de meest bekende en meest gebruikte soort schildersezel.

Met de H-Frame schildersezel ben je flexibel. Je kunt het plateau waarop het doek staat makkelijk naar boven of naar onderen verschuiven. Deze type schildersezel is bovendien zeer stabiel. Dat is bij schilderen uiteraard zeer belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je kunstwerk op de grond klettert.

Tafel H-frame Schildersezel

Naast de H-Frame voor in je atelier bestaat er ook een schildersezel die op tafel gebruikt kan worden.

 

Schildersezel tripod

Als je op reis gaat is dit een ideale variant op de gewone h-frame schildersezel. Het is licht van gewicht en kan makkelijk opgeborgen worden. Ze zijn helaas niet zo stabiel als de H-frame schildersezels. Ze worden bovendien vaak gebruikt voor tentoonstellingen.

Schilderskist

Naast de ezels met de twee of meerdere poten bestaat er ook een echte mobiele variant, namelijk ingebouwd in een koffer. Als je hem open klapt zit in de deksel de haakjes waarop je het schildersdoek kunt achter kunt klemmen, zodat het nog enigszins stevig staat.

Genoeg keuze uit schildersezels van Frank Zweegers, dus. Voor elke situatie kans om mooie plaatjes vast te leggen op het schildersdoek.