Dure roze panter

In mei zal Sotheby’s in New York één van de meest iconische werken van Jeff Koons veilen. Het is een porseleinen beeld van de Pink Panther, samen met een halfnaakte vrouw. Waarde? Geschat op ongeveer 21,5 miljoen Euro. Een recordbedrag volgens Sotheby’s.

 

 

 

Frank Zweegers - Pink panter

culturedart.blogspot.nl

 

 

De Pink Panther-sculptuur werd in 1988 gemaakt in een serie van vier. De andere drie beelden zijn in het bezit van respectievelijk het MoMA, het Chicago Museum of Contemporary Art en een privépersoon. De te veilen Pink Panther wisselde in 1999 voor het laatst van eigenaar voor 1,3 miljoen Euro.

Het hoogste bedrag ooit neergeteld voor een Koons, staat op 18,4 miljoen Euro, voor het werk Balloon Flower (Magenta) in 2008.

De Pink Panther zal een hoogtepunt worden van Sotheby’s kunstveiling op 10 mei. En mocht de hij onverhoopt meer opbrengen dan 24,1 miljoen, dan komt er nog een feestje bij. Koons krijgt dan het record voor het hoogste veilingbedrag voor een werk van een nog levende kunstenaar in handen. Dat record staat nu op naam van Lucian Freud.