Drie kunst investeringstips

De volgende tips helpen je opweg als je wilt gaan beginnen met het investeren in kunst.

Tip 1. Verwachtingen

Het investeren in kunst is geen snelle handel. De investering staat voor langere tijd vast. Zeker als je er wat rendement uit wilt halen. Geduld is een schone zaak in de kunsthandel.

Een niet te onderschatte factor bij het investeren in kunst is dat je ook daadwerkelijk van de kunst zelf houdt. Het werk waar in je hebt geinvesteerd kan namelijk in waarde dalen. Het is verstandig om het werk voor een tijdje vast te houden. Dan is het toch leuk als je een collectie hebt waar je passioneel over kunt vertellen en met liefde naar kan kijken.

Tip 2. Koop het beste dat je je kunt veroorloven

Het is belangrijk om een kunstwerk aan te schaffen dat binnen je budget past. Je kunt beter één kunstwerk aanschaffen dat veel waard is, dan twee middelmatige kunstwerken. Het ene, het beste kunstwerk zal uiteindelijk het meeste opleveren.

Tip 3. Leer mensen kennen

Het beste dat je kunt doen om de juiste beslissingen te maken is om mensen uit de kunstwereld te leren kennen. Deze kunnen je tips en trucs geven over het aanschaffen van de juiste kunstwerken binnen jouw budget. Koop nooit een kunstwerk op impuls. Leer de markt goed kennen.