De kunst van het…

Ik typte in Google voor de grap “De kunst van het” als zoekterm in, om de zoekmachine zelf de zin te laten afmaken. Daarbij kwam ik van alles bijzonders tegen! Met name boeken, maar er is meer.

 

Chad Harbach schreef De kunst van het veldspel, een boek over een honkballer die een fout maakt, die meer betekent dan alleen voor zijn eigen leven. In de woorden van de online recensent: “Het lezen van De kunst van het veldspel is als het aanschouwen van een jong, aanstormend honkbaltalent: je wacht op een fout, maar die komt maar niet.”

 

Van de hand van de Dalai Lama komt De kunst van het geluk. En van de immer glimlachende Tibetaan kunnen we vast een heleboel leren. Heb je deze uit, dan kun je verderlezen in De kunst van het geluk op de werkvloer!

 

Voor iedereen die dit jaar last had van vakantiestress: De kunst van het vakantievieren. Jessica de Bloom doet er een boekje over open. Begin er vast in, en je bent er over een jaar helemaal klaar voor!

 

Een lekker dubbelzinnige is tuinarchitect De Kunst van het Scheppen, waar ze niet alleen mooie plannen creëren, maar blijkbaar ook met hun poten in de modder staan.

 

Een onverwachte titel (van weer een boek): Einstein en de kunst van het zeilen, met de wat teleurstellende subtitel “een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende”. Ah ja.

 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over…
– De kunst van het doseren (in pdf te downloaden!);
– De kunst van het nieuwe werken;
– De kunst van het laten;
– De kunst van het overtuigen;
– Flow en de kunst van het zakendoen; of
– Zen en de kunst van het motoronderhoud.

 

En Google suggereert dan ook nog te zoeken op…
– de kunst van het oorlogvoeren;
– de kunst van het ouder worden film;
– de kunst van het wachten;
– de kunst van het traden;
– de kunst van het scheppen;
– de kunst van het loslaten…

 

Er is nogal wat kunst-van-het! Leukste vind ik nog de KUNST van het beleven, dat “kinderen creatieve ervaringen [biedt] waarbij hoofd, hart en handen aangesproken worden.” Prachtige schilderijen zijn daarvan het resultaat!

 

Frank Zweegers - De kunst van het beleven

 

Kijk op dekunstvanhetbeleven.nl voor meer informatie!

 

 

Heb jij ook weleens een zin door een zoekmachine laten invullen? Ik ben benieuwd naar de resultaten!!