Copycats

Tweelingen, drielingen, vierlingen. Mensen kunnen erg op elkaar. Maar logo’s die erg op elkaar lijken, is een ander verhaal. Beter goed gejat, dan slecht bedacht. Maar dan is andermans werk puur ter inspiratie, mijn inziens. Soms is het toeval dat logo’s op elkaar lijken, maar in sommige gevallen is het duidelijk een kopie.

Waarom kopiëren bedrijven logo’s?

Hiervoor bestaan twee redenen: geld en talent. In sommige gevallen wordt het logodesign weer uitbesteed aan buitenlandse designers , die weinig tot niets voor hun arbeid krijgen. Dit werkt kopiëren in de hand. Ook de designwedstrijden op internet werkt kopiëren in de hand. Designers krijgen pas betaalt als men heeft gewonnen. In veel gevallen krijgen ze dan niet eens een goede tegemoetkoming. Dit werkt snelheid, dus kopiëren in de hand. Hieronder heb ik een selectie van logo’s die gekopieerd ‘lijken’ te zijn van logo’s van bekende merken. Zie het voor je zelf.

Frank Zweegers - CopycatsFrank Zweegers - CopycatsFrank Zweegers - Copycats
Automerken die bijna één op één zijn gekopieerd.

Frank Zweegers - CopycatsFrank Zweegers - Copycats

Er zullen de komende jaren meer en meer gekopieerde logo’s opdoemen. Vooral door het internet is het een niet te stoppen ontwikkeling.

 

Bron:
http://www.logoguru.co.uk/blog/identical-logo-designs/
http://www.logodesignlove.com/