Beatlemania

Dit weekend, 11 en 12 december, is het zo ver; Beatlemania.

Beatlemania is een unieke fototentoonstelling over de Beatles. De tentoonstelling vindt plaats bij V!P’s International Art Galleries in Amsterdam en Rotterdam.

Al twee jaar is Galerie V!P’s bezig met de voorbereidingen voor deze unieke tentoonstelling. Het verzoek kwam van de Britse krant The Daily Mirror, welke ook de foto’s aanleverde uit haar immense archief. Het resultaat is het begin van een reizende tentoonstelling, bestaand uit een honderdtal foto’s. Na de start in Amsterdam en Rotterdam zal Beatlemania nog in een veertigtal internationale galerieën te zien zijn, onder andere in Londen, Parijs, Beijing en New York.

Frank Zweegers - Beatlemania
Beatlemania

(The Daily Mirror Archive/Mirrorpix)

De term Beatlemania is ontstaan in 1963, bedacht door een journalist van The Daily Mirror. Deze journalist volgde, samen met andere verslaggevers en fotografen, de Beatles van nabij tijdens hun verre van rustige weg naar de top. De foto’s op de tentoonstelling tonen hoogtepunten uit hun carrière, niet alleen op het podium maar ook op rustigere momenten. Zo wordt getoond hoe het was om te leven midden in de Beatlemania-storm.

Informatie over de Beatlemania-tentoonstelling

De tentoonstelling omvat honderd foto’s, die verkrijgbaar zijn in drie formaten. Elke foto is afgedrukt op barietpapier, heeft een reliëfstempel, is genummerd en voorzien van een certificaat van echtheid.

Beatlemania
11 en 12 december 2010
V!P’s International Art Galleries,
Spiegelgracht 8, 1017 JR Amsterdam,
020-7737656, amsterdam@vipsart.nl,
www.vipsart.nl

De opening van Beatlemania vindt in Amsterdam plaats op zaterdagmiddag 11 december 16.00 uur en in Rotterdam op zondagmiddag 12 december, ook om 16.00 uur.

De tentoonstelling is te zien t/m 30 januari 2011.

Bron: Fotografie.nl