3 redenen waarom het Kruller-Müller zo museum populair is

Het Kruller-Müller museum

Het museum is in opgericht door het echtpaar Anthon Kruller en Helene Müller en vernoemd naar laatstgenoemde. Ze was een groot kunstliefhebber en heeft als een van de eerste vrouwen een grote kunstcollectie opgebouwd. Het museum staat op de plaats van het voormalig landgoed van het echtpaar. Momenteel is de Nederlandse staat eigenaar van het museum. Met ruim 250.000 bezoekers is het museum om diverse redenen populair.

Een grote Van Gogh collectie

Het museum bezit de een na grootste collectie werken van Vincent van Gogh ter wereld. De collectie bestaat uit ruim 180 tekeningen en bijna 90 schilderijen waaronder de beroemde “Aardappeleters” uit 1885. Een gedeelte van de collectie is wisselend tentoon gesteld in de Van Gogh galerij. Naast deze collectie zijn er vele topstukken van beroemde nationale en internationale schilders als Claude Monet, Pablo Picasso, Isaac Israëls, Piet Mondriaan en Jan Toorop.

De befaamde beeldentuin

De beeldentuin bevat ruim 160 sculpturen en is hiermee een van de grootste van Europa. De beelden staan opgesteld op een oppervlakte van 25 hectaren. Naast de beeldentuin is er ook een beeldenbos en een beeldenpark. Het park kreeg in 2017 de status rijksmonument. Werken van belangrijke nationale en internationale beeldhouwers uit de 20ste eeuw als Amando, Cornelius Rogge, Aristide Maillol en Marta Pan zijn hier te bezichtigen. Zowel figuratieve als abstracte kunst zijn aanwezig.

Verken de omgeving

Door de centrale ligging van het museum in De Hooge Veluwe is het museum een prima startpunt om de omgeving te ontdekken. Het complete park combineert 5500 hectaren aan heidevelden, graslanden, bos en eeuwenoude zandverstuivingen. Ruim 1800 gratis te gebruiken witte fietsen zijn te wachten bij het museum, het bezoekerscentrum en bij de drie ingangen van het park. Met wat geluk kom je oog in oog met de herten, wilde zwijnen of moeflons.

Een lunch op unieke locatie

Bekijk het jachthuis Sint Hubertus en beëindig de toch bij het museum. Restaurant Monsieur Jacques, centraal gelegen in het museum, is een unieke plaats voor een heerlijke lunch. Bij het buitenrestaurant “de smaak van Van Gogh” eet u in de zomer tussen de beelden.