Top evenementen in Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

Top evenementen in Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

oktober 24, 2018 0 Door admin

LF2018, ofwel: Leeuwarden-Fryslân 2018! Ben jij al op de hoogte van de fantastische evenementen die hier worden gehouden dit jaar? Voor de kunst liefhebbers een waar paradijs.

Het Meisje en De Duiker

Het zal je vast niet ontgaan zijn: de reuzen van Royal de Luxe die door het centrum van Leeuwarden slenterden. Internet stroomde vol met foto’s en filmpjes van Het Meisje en De Duiker. Oprichter en artistiek leider Jean-Luc Courcoult bracht dit spektakel naar Leeuwarden, en heeft een behoorlijke indruk achtergelaten. Zo ook de kunstwerken via M.C. Escher, geschilderd op de straten van Leeuwarden en de 11Fountains in Friesland waarvan de mooiste tegenover het treinstation staat.

Diverse kerken

De Oldehove, Jacobijnerkerk, de Sint Bonifatiuskerk, Mata Hari; misschien heb je al eerder van deze namen gehoord. En dat is nog maar een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die Leeuwarden te bieden heeft. Voor de kunst liefhebbers ben ik gaan zoeken wat er allemaal te doen valt, en ik moet zeggen: genoeg!

Art Tour Leeuwarden

Onder de noemer “Art Tour Leeuwarden” zijn er vele tentoonstellingen georganiseerd. De één gratis toegankelijk, de ander tegen een kleine betaling. En dat het hele jaar door! Naast deze tentoonstellingen zijn er ook grote top evenementen: 

 Art Beyond Escher: 26 oktober 2018 – 6 januari 2019, Fries Museum in Leeuwarden 
 Lân fan taal: 26 oktober – 31 december, Tresoar in Leeuwarden 
 11 FOUNTAINS: 26 oktober – 31 december, 11 steden in Friesland 
 Culturele hoofdstad tour: 26 oktober – 1 december, Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden 

Dat zijn natuurlijk lang niet alle top evenementen, maar nu heb je wel een idee wat voor geweldige dingen er te beleven zijn tijdens LF2018! 
Bron: Wat mag je niet missen 

Dank foar it lêzen en oant sjen! 
Psst, vergeet je niet een stukje Oranjekoek te proeven?