November: kunstmaand op Ameland

November: kunstmaand op Ameland

oktober 22, 2018 0 Door admin

De hele maand november is het kunstmaand op Ameland. Een maand vol belevenissen, inspiratie op doen en uiteenlopende kunst bekijken en misschien zelfs maken. Verspreid over het hele eiland Ameland zijn er binnen en buiten activiteiten, tentoonstellingen en workshops. Het thema dit jaar is Ameland verbindt. De maand staat in het teken van de verbinding tussen kunstenaars, vluchtelingen en nieuwe Nederlanders. 


Wat is er te zien tijdens de kunstmaand Ameland? 


Tijdens de kunstmaand exposeren er meer dan honderd nationale en internationale kunstenaars. Op diverse locaties op het eiland kun je de werken van deze kunstenaars bekijken. Onder andere de schilderijen van Cees Andriessen en Peter Boersma, de objecten van Guusje Beverman of Tanja van Abbema en de kleurrijke beelden van Els Klarenbeek zijn hierbij te bewonderen. Ook andere kunstvormen waaronder sieraden, multimedia, tekeningen en andere projecten zijn alom vertegenwoordigt over het eiland. Er is een speciale route die je langs alle exposities die je wilt zien kan voeren. Op www.kunstmaandameland.com kunt u precies zien welke kunstenaars er mee doen aan de maand en waar u deze kunt vinden. 


Wat is er te doen tijdens de kunstmaand Ameland?

Wat is er te doen tijdens de kunstmaand Ameland? 
Tijdens de kunstmaand zijn er ook diverse activiteiten. Er zijn workshops waarin je zelf kunst kunt maken, geïnspireerd door de kunstmaand en de schoonheid van het eiland. Ook worden er films en verschillende podiumkunsten vertoond. Er zijn lezingen met poëzie en verhalen en rondleidingen door musea en expositieruimtes. Ook worden er drie literaire avonden georganiseerd, waarbij je kennis kunt maken met de schrijvers Susanne Jansen, Lex ter Braak en Lidewijde Parijs. Heb je honger en dorst gekregen van alles wat er te zien en de doen is? Er wordt ook een proefroute georganiseerd. Deze route voert langs 10 restaurants op Ameland, hierbij kunt u vele lekkernijen met een bijpassende wijn uitproberen.